Geschiedenis

Mc Lottum werd in de zestiger jaren opgericht door enkele motorsport liefhebbert uit de regio. Hier werd onder de naam MC Young Boys wedstrijdjes georganiseerd voor rijders uit de verre omgeving. De Young Boys werden begin zeventiger jaren opgesplitst in 2 verenigingen namelijk MC Lottum en MC de streekrijders.

Na eerst de wilde bond te zijn geweest werd uit de wilde bond in 1970 de MO Gelimbra (Motorsport organisatie Gelderland Limburg Brabant) opgericht. Op 18-08-1972 werd MC Lottum officieel lid van MO Gelimbra.

MC Lottum beschikt vanaf het begin over een eigen motorcross circuit. Dit zwaar zandcircuit genoemd de Hanekamp ligt aan de Horsterdijk in Lottum. Jaarlijks organiseerde MC Lottum 2 wedstrijden op hun roemruchte circuit. Tot aan de ruilverkaveling in 1997 werd dit door de vereniging gedaan. Na de ruilverkaveling was er echter geen parkeerruimte meer beschikbaar en was het afgelopen met de organiseren van wedstrijden op de Hanekamp. Sindsdien moet MC Lottum hun wedstrijden elders organiseren. Hiervoor zijn we afhankelijk van landbouwers die hiervoor hun grond beschikbaar willen stellen. Verschillende leden van MC Lottum hebben in het verleden op het hoogste niveau meegestreden om het Nederlands kampioenschap. Het is al 9 leden van MC Lottum dan ook gelukt om Nederlands kampioen te worden. In 1974 was het oprichter Leo van de Laak van MC lottum die Nederlands kampioen werd in de 500cc klasse.In 1992 volgde Matthieu Beerkens met de Nederlandse titel in de 500cc klasse. En als laatste was het Roel Breukers die samen met Cor van Berlo Nederlands Kampioen werd in de zijspan klasse. dit was in 1996. Bart Otten werd kampioen in de klasse MX1 Nationalen. vanaf 2014 ging het hard met de kampioenen van mc lottum en wel als volgt, josh breukers Nederlands kampioen quads special  2014, johan Gommans Nederlands kampioen quads nationalen 2014, en michel otten Nederlands kampioen mx2 senioren 2014. Ook in 2015 deden de leden van MC Lottum goed hun best, Rome huibers wist zijn kampioenschap binnen te halen bij de Quad Inters en Stan breukers werd Nederlands kampioen bij de Quad Senioren