Clubreglement

Clubreglement MC Lottum

 

1.    Lidmaatschap MC Lottum Om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap dient u afkomstig te zijn uit de gemeente Horst aan de Maas. Uitzondering: Het is mogelijk om lid te worden van MC Lottum, ook als de woonplaats van het lid buiten de gemeente Horst aan de Maas is. Een toekomstig lid mag dan niet verder dan 15 km hemelsbreed buiten het centrum van Lottum wonen. Of een een toekomstig lid daadwerkelijk een lidmaatschap kan afsluiten hangt af van de volgende punten:

  • Aantal leden MC Lottum. Bij meer dan 60 leden wordt een ledenstop gehandhaafd

Let op: Voor leden die gebruik maken van de uitzonderingsregel gelden andere regels met betrekking tot gebruik van circuits van collega clubs. Een lid die gebruik maakt van de uitzonderingsregel mag geen gebruik maken van het circuit in Horst. Niet tijdens trainingen en niet tijdens clubcrossen.  

Om gebruik te kunnen maken van het circuit, dient ieder lid verplicht een trainings- en/of startbewijs van MC Lottum te hebben.   Een nieuw lid wordt eerst 1 jaar aspirant lid. Bij een wederzijds positieve ervaring wordt het lidmaatschap voortgezet.  2.    Openingstijden circuit Zomertijd Woensdag            15.30 – 17.00 uur         alleen jeugd t/m 85cc Woensdag            17.00 – 21.00 uur         alle leden vanaf 85cc grote wielen Zaterdag              13.00 – 17.00 uur         alle leden Wintertijd Zaterdag              13.00 – 17.00 uur         alle leden Zondag                 13.00 – 17.00 uur         alle leden behalve blasters en quads Zondag                 10.30 – 13.00 uur         alleen blasters, quads * Op deze tijden mogen er géén gastrijders worden uitgenodigd  3.  Jeugdrijders Bij aanwezigheid van veel jeugdrijders hebben deze de eerste 20 minuten van ieder trainingsuur de baan tot hun beschikking. 4.   Gastrijders Om een gastrijder uit te nodigen gelden de volgende regels:

  1. De gastrijder moet in het bezit zijn van een geldig MON trainings- of startbewijs;
  2. degene die een gastrijder uitnodigt moet zelf ook aanwezig zijn op het circuit;
  3. Voordat een gastrijder(s) gaat trainen moet er eerst een sticker worden geplakt met daarop de datum van die dag. Deze sticker zijn bij leden van het bestuur te verkrijgen en dienen vooraf bij hen betaald te worden.De gastrijder betaald, € 12.00, een jeugdrijder betaald €7.00 en een zijspan betaald € 15.00.
  4. als er niemand van het bestuur aanwezig is moeten de aanwezigen leden ook de leden erop letten of er stickers geplakt zijn

 5.    Kleding Alle rijders zijn verplicht tot het dragen van beschermende kleding tijdens trainingen en of wedstrijden.

  • Beschermende crosskleding
  • Beschermende crosshandschoenen
  • Goed passende helm
  • Beschermende crosslaarzen
  • Bodyprotector

Het is verboden om gebruikte onderdelen zoals motorbanden en dergelijke achter te laten. Men is verplicht deze mee naar huis te nemen en af te voeren volgens de wettelijke voorschriften.  6.    Overige Als lid van MC Lottum wordt je geacht mee te helpen met activiteiten die door de club worden georganiseerd. Soms werkt MC Lottum ook mee aan activiteiten of evenementen van andere verenigingen (zoals het parkeren bij het Rozenfestival) om de clubkas te spekken, ook dan wordt je inzet gevraagd.  Het bestuur van MC Lottum eigent zich het recht toe om ten alle tijden een lidmaatschap van een lid te beëindigen, wanneer het bestuur daartoe aanleiding ziet.